Sosyal Medya

Güncel

Yıldıray Oğur: “Farqîn direniyor” vs “Silvan için ses ver”



“Silvan’da evlerinin yandığını gören çocuk küçük kardeÅŸi görmesin diye gözlerini kapatıyor.”
#silvankobanedir hashtagiyle paylaşılan ve HDP sözcüsü Ayhan Bilgen’in de RT’lediÄŸi fotoÄŸraf gerçekten çok trajik. Tek sorun fotoÄŸrafın Åžubat ayında AÄŸrı’daki bir yangında çekilmiÅŸ olması…
“Bu da Silvan iyi uykular Türkiye”  diye gazeteci Yıldırım Türker’in paylaÅŸtığı fotoÄŸrafta ise delik deÅŸik olmuÅŸ bir ÅŸehir görünüyor. Sahiden durum berbat Mutlaka uyanıp harekete geçmek gerek. Tabii o fotoÄŸrafın Gazze’de çekildiÄŸini öÄŸrenince tekrar uyumaya devam etmek yok.
#silvanicinsesver, #silvandakatliamvar hashtagleriyle HDP’li vekillerin, gazetecilerin paylaÅŸtığı diÄŸer Silvan fotoÄŸrafları arasında 2008’de Osetya’da Rus tanklarının bombardımanında hayatını kaybetmiÅŸ bir gencin, Kudüs’te sokak ortasında öldürülmüÅŸ bir baÅŸka gencin, Suriye’de Halep’te rejimin bir hava saldırısında yaralanmış yüzleri kanlar içindeki çocukların fotoÄŸrafları da var.
Dün Viyana’daki Silvan eyleminde göstericilerden birinin elinde tuttuÄŸu pankartta ise Suriye’de havadan bir ÅŸehrin bombalanma fotoÄŸrafı bile kullanılmıştı.
Silvan'a giden HDP milletvekili Mehmet Ali Aslan bir adım daha ileri gitti ve “Silvan'da sakallı, Arapça konuÅŸan özel harekatçılar var” dedi. Üstelik Arapça konuÅŸan özel harekatçıyla IŞİD iması yapan vekil Arap’tı.
Çok fazla yalan söylüyorlar. Çünkü bu yalanların bir müÅŸterisi var artık. 
Çünkü size #silvandakatliamvar diye Gazze, Osetya fotoÄŸrafları atılırken, örgüt medyasında “#Farqîndireniyor” diye kahramanlık, Stalingrad hikayeleri anlatılıyor.
DireniÅŸ, özyönetim ilanı ve hendeklerin kazılmasıyla baÅŸladı. 12 AÄŸustos 2015 tarihli Silvan Mücadele gazetesinden okuyalım:
“Silvan’da yüzleri kapalı, elleri silahlı bir grup YDG-H üyeleri, üç mahallede yolu trafiÄŸe kapatıp eylem yaptı.
Ellerinde uzun namlulu silahlarla dolaÅŸan onlarca eylemci Selahattin Mahallesi, Tekel Mahallesi ve Mescit Mahallelerinde bütün yolları araçlarla kapatıp eylem yaptılar. Polisin giremediÄŸi mahallelerde eylemciler sivil halkın evlerine girmelerini istedi. Polise ait helikopterin üç mahalle üzerinde tur attığı görüldü. Eylemlerde sık sık silah ve ses bombası seslerinin geldiÄŸi duyuldu. AkÅŸam saat 22.00 sıralarında baÅŸlayan eylemler an itibariyle devam ediyor.”
Devam etti.  Devamını merak edenler buraya bakabilir. http://www.turkiyegazetesi.com.tr/yildiray-ogur/587739.aspx
Seçimlere doÄŸru bir ara verildi. Seçimlerden sonra tekrar baÅŸladı. Mahalle giriÅŸi bir tırla kapatıldı. Sonra mahallenin ortasında üzerinde kepçe olan baÅŸka bir tır ateÅŸe verildi. Ä°tfaiye gelmeyince olaya TOMA’sıyla müdahale eden genç bir polis roketatarla öldürüldü. Bu üç mahalledeki okullar yakıldı. Mahallenin ortasında çekiÅŸmiÅŸ bir tanker patlar falan denilmeden ateÅŸe verildi. Derin hendekler kazıldı, evlerin içinde siperler kuruldu.
Ä°ÅŸte buna direniÅŸ deniyor. Çok taraflı gitmeyelim biraz da Dicle Haber Ajansı’ndan okuyalım:
“…mahallelerini terk etmeyen yurttaÅŸlar kanlarının son damlasına kadar direneceklerini söylerken, mahallelere HDP Batman Milletvekili AyÅŸe Acar BaÅŸaran ise, saldırılar abluka kaldırılmadan mahallelerden ayrılmayacaklarını, direniÅŸle ortak olacaklarını söyledi. DireniÅŸin olduÄŸu yerlerden yer yer silah sesleri gelirken, mahalledeki halk özsavunmalarıyla saldırılara geçiÅŸ vermediÄŸi görüldü. Yine evlerde gecenin ilerleyen saatlerinde ateÅŸ başında yurttaÅŸlar özyönetimi tartışırken, evlerde toplanan kadınlar ise özyönetimde kadının yerini tartıştı. Gecenin ilerleyen saatlerinde mahallede yaÅŸayan yurttaÅŸlar ateÅŸ başında nöbet tutan halka ekmek ve turÅŸu dağıttı. Yine yakılan ateÅŸlere patatesler atılarak yurttaÅŸlar komün bir dayanışmayla yemek yediler...”
2015 yılında 1917 heyecanıyla iÅŸte böyle komün bir dayanışmayla özsavunmalarını yapıyor direniÅŸçiler.
Hep saldırıdan bahsedip direniÅŸi gölgeleyenlere DemirtaÅŸ Nuçe Tv’den seslendi dün:
"Çok yoÄŸun saldırılar, bombardımanlar var ama direniÅŸ de çok görkemli ve anlamlı. Ortada devletin elindeki büyük gücü ve imkanlarıyla yürüttüÄŸü savaÅŸa karşı muazzam bir halk direniÅŸi de var. Bu halk direniÅŸine herkes sahip çıkmalı. DireniÅŸin saldırıdan daha görkemli olduÄŸu unutulmamalı."
HDP’nin bir Mihellemi DerneÄŸi BaÅŸkanlığı’ndan gelme Batman milletvekili Mehmet Ali Aslan, yıllarca ırkçılıktan ÅŸikayet edip ırkçılık bayrağını burca dikmenin heyecanıyla olacak daha açık sözlü:
“Tarih ÅŸahittir ki! Selahaddin-i Eyyubi'nin asil torunlarının direniÅŸi, siz barbar MoÄŸolların torunlarının vahÅŸetini yenecektir!”
(Bunu retwwet eden Taraf’tan eski Genel Yayın Yönetmeni yardımcım bir zahmet Ä°ngilizcesini de çevirip kendisini takip eden Batılı dostlarına silahın, ÅŸiddetin, milliyetçiliÄŸin, ırkçılığın kollarında diktatörlüÄŸe nasıl direndiklerini göstersin)
DireniÅŸ derken kafanız karışmasın diye son olarak Özgür Gündem’in dün Silvan için attığı “Sessiz kalmak ortak olmaktır” manÅŸetinin hemen altındaki Büyük Misilleme baÅŸlıklı haberini okuyalım:
“Silopi’de zırhlı araca yönelik eylemde 3 özel harekatçı öldü, biri yaralandı… Farqin’de mahallere saldıran bir teÄŸmen öldü, bir uzman çavuÅŸ yaralandı”
Her ÅŸey bu kadar açık artık. Kafa karışıklığının lüzumu yok.
Toparlayalım. Silvan’da PKK, Özyönetim ilan ettirdi. Özsavunma için silahlı güçler hendekler kazıp başında beklemeye baÅŸladılar. Özyönetim ilan ettikleri mahalleleri korumak için de güvenlik güçleriyle çatışıyorlar.
Ä°ÅŸte DemirtaÅŸ’ın görkemli dediÄŸi direniÅŸ bu.
Sahtekarlığa gerek yok. Bu direniÅŸi destekliyorsanız, tweet atacağınıza, demokratik güçler olarak toplanıp toplanıp dağılacağınıza, arada bir gidip Kürt avlayan katil devlet hikayelerini, Silvan’da dolaÅŸan IŞİD masallarını bırakın, sahte duyar kasmaları bırakın ve gidip bir hendeÄŸin başını tutun.
Yok eÄŸer 80 bin nüfuslu, bu özyönetim fantezileri yüzünden 10 bin insanın göç ettiÄŸi Silvan’da yaÅŸayan insanların hayatı umurunuzdaysa,  sahiden “Silvan’a ses vermek” istiyorsanız, MHP’den daha kalabalık bir grupla Meclis’e girmiÅŸ, her türlü siyaset kanalı önünde açık HDP’li vekillere, dünyanın hiçbir ülkesinde, hiçbir devletinin sokaklarda hendek kazıp, otonomi ilan eden, ellerinde keleÅŸler, roketlerle dolaşıp halkın hayatını riske atan silahlı güçleri izlemeyeceÄŸini hatırlatıp, artık bu silahlı arkaik komün fantezilerini bırakmaları için ses verebilirsiniz.
Tabii satılmış hain bir Kürt ya da barbar bir MoÄŸol torunu olduÄŸunuzu duymaya hazırsanız.
Silvanlıların size içlerinden de olsa teÅŸekkür edeceÄŸinden ise hiç ÅŸüpheniz olmasın...
Alıntı - Türkiye Gazetesi

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.